Izmeklēšanas tiesnesis kriminālprocesā - Indersone, Sabīne Marija (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba galvenā aktualitāte ir cilvēktiesību ievērošanas kriminālprocesā samērīguma konstatēšana kontekstā ar Kriminālprocesa likumā definēto mērķu sasniegšanu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt izmeklēšanas tiesneša institūta nozīmi kriminālprocesā un konstatēt galvenās problēmas izmeklēšanas tiesneša institūta darbībā. Svarīgākie pētījuma rezultāti: izmeklēšanas tiesneša institūta darbība nodrošina cilvēktiesību ievērošanu un aizsardzību kriminālprocesa ietvaros, izmeklēšanas tiesneša institūtam ir būtiska nozīme taisnīga krimināltiesisko attiecību noregulējuma panākšanā. Atslēgas vārdi: kriminālprocess, izmeklēšanas tiesnesis, cilvēktiesības, samērīgums. Darba struktūra: anotācija latviešu un angļu valodā, ievads, 4.nodaļas, 5.apakšnodaļas, kopsavilkums, izmantotās literatūras un avotu saraksts, pielikums, dokumentārā lapa.

The subject of the Bachelor’s Paper is the establishment of proportionality of compliance with human rights in a criminal procedure within the context of achieving the objectives envisioned in the Criminal Procedure Law. The objective of the Bachelor’s Paper is to examine the importance of the institution of investigating judge in criminal procedure and to establish main problems in the operation of the institution of investigating judge. Main conclusions drawn during the study: operation of the institution of investigating judge ensures compliance with human rights and protection thereof in a criminal procedure and the institution of investigating judge has a significant role in achieving fair regulation of criminal legal relations. Keywords: criminal procedure, investigating judge, human rights, proportionality. Structure of the Bachelor’s Paper: annotation in Latvian and English, introduction, 4 chapters, 5 subchapters, summary, list of literature and sources of information, 1 annex, and documentary page.
Investigating judge in criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne; Kriminālprocess; izmeklēšanas tiesnesis; cilvēktiesības; samērīgums