Liecinieks kriminālprocesā - Teterovskis, Gints (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs- „Liecinieks kriminālprocesā”. Tas sastāv no ievada, trīs nodaļām, vienpadsmit apakšnodaļā, nobeiguma un 11 pielikumiem. Bakalaura darbam tika izmantoti 34 literatūras avoti un normatīvie akti. Bakalaura darba pirmajā nodaļā „Liecinieka jēdziens, tiesības, pienākumi, atbildība” pētīju jautājumus: kas ir liecinieks, kādas ir liecinieka tiesības un pienākumi, kas draud lieciniekam par apzināti nepatiesām liecībām un kā persona kļūst par liecinieku. Bakalaura darba otrajā nodaļā „Procesuālās darbības ar liecinieku” pētīju jautājumus par to, kādas procesuālās darbības var veikt ar liecinieku. Šī nodaļa sastāv no septiņām apakšnodaļām. Apakšnodaļās tiek aprakstīts, kā notiek liecinieka nopratināšana, kādas ir nepilngadīga liecinieka nopratināšanas īpatnības, kādas personas var piedalīties pie nopratināšanas, kā arī par pārējam procesuālajām darbībām ar liecinieku: aptauju, konfrontēšanu, izmeklēšanas eksperimentu, liecību pārbaudi uz vietas, uzrādīšanu atpazīšanai, izņemšanu un kratīšanu. Bakalaura darba trešā nodaļa „Liecinieka speciālā procesuālā aizsardzība”, ir sadalīta četrās apakšnodaļās, no kurām pirmajā tikai aprakstīts jautājums par speciālās procesuālās aizsardzības pamatiem, uzsākšanas iemesliem un procesu. Otrajā apakšnodaļā tiek apraksti speciālās procesuālās aizsardzības pasākumi, trešajā – operatīvās darbības un citus liecinieku aizsardzības pasākumi.Un ceturtajā apakšnodaļā apraksta liecinieku aizsardzība ārvalstīs.

The topic of my bachelor’s work is „The witness in the criminal procedure”. The bachelor’s work consists of the introduction, three chapters, eleven subdivisions, conclusion and eleven additions. I used thirty for literature sources and normative acts for my bachelor’s work writing. At the first chapter of my bachelor’s work “The conception of the witness, rights, obligations, responsibility” I inspected the questions: who is the witness, what are the right and obligation of the witness, what threaten to the witness for advised untrue evidence, how a person becomes a witness. At the second chapter of my bachelor’s work with the title “The processual actions whit the witness” I inspected the questions about that what processual actions are possible to perform whit that witness. The chapter consists of seven subdivisions. At the subdivisions is inspected how the questioning of the witness happens, what are the peculiarities of the questioning of the under-age witness, what persons can take part at the questioning is inspected the questions about other processual actions whit the witness: inquiry, confrontation, the investigation experiment, the evidences assay on the spot, producing for the arraignment, raid. At the third chapter whit the title “the special processual protection of the witness” is divided into for subdivisions, from which at the first subdivision I inspected the question about the basic of the special processual protection, the reasons for the inception and the process. At the second subdivision I inspected the special processual protection arrangements, at the third – other arrangements for the witness protection and at the fourth subdivision I inspected the witness protection in the foreign countries.
The witness in the criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne