Iekšgrupu/ārgrupu veidošanās un viedokļu polarizācija aborta debatēs: Latvijas interneta portālu publikāciju, to komentāru un sabiedrības viedokļu analīze - Kokoriša, Aiva (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba „Iekšgrupu/ārgrupu veidošanās un viedokļu polarizācija aborta debatēs: Latvijas interneta portālu publikāciju, to komentāru un sabiedrības viedokļu analīze” svarīgākie pētnieciskie jautājumi ir – kā aborta debates tiek atainotas interneta medijos, un vai viedokļos par abortu vērojamas polarizācijas iezīmes? Darba teorētiskajā daļā aplūkoti sociālās kategorizācijas, viedokļu polarizācijas koncepti un rāmējumu pieeja, sniegts interneta vides raksturojums. Kvantitatīvās/kvalitatīvās kontentanalīzes, rāmējumu analīzes un aptaujas metožu izvēle pamatota metodoloģijas daļā. Empīriskajā daļā analizētas 134 publikācijas par aborta tēmu, 7899 tām pievienotie komentāri un aptaujāti 462 Latvijas iedzīvotāji. Pētījumā noskaidrots, ka aborta tēma internetā atainota neviendabīgi; sabiedrības viedokļos vērojamas polarizācijas iezīmes.

The master’s thesis “In-group/out-group relationships and opinion polarization on abortion debates: analysis of the Latvian internet media publications, its commentary columns and society opinions” research questions are: how abortion debates are represented in internet media; are there any polarization effects in society’s opinions? In the theoretical part the essence of social categorization and opinion polarization concepts, framing theory are explained. The method of research is combination of quantitative/qualitative content analysis, framing analysis and survey that is discussed in methodology part. In the empirical chapter in total 134 publications about abortion and 7899 its commentary are analyzed. The author also conducts survey with participation of 462 respodents. It is found that abortion debates in internet are represented heterogeneous; some polarization effects have also been identified.
In-group/out-group relationships and opinion polarization on abortion debates: analysis of the Latvian internet media publications, its commentary columns and society opinions
Keywords: Komunikācijas zinātne