Angļu valodu kursu bērniem izveides un ieviešanas aspekti strauji augošā Ādažu tirgū. - Trošina, Marija (Latvijas Universitāte, 2025)
Globalizācijas radītais pieprasījums pēc agrīnas valodu apguves un Ādažu novada bērnu skaita pieaugums veido izteiktu vajadzību pēc klātienes valodu kursiem bērniem, kam reģionā līdz šim trūka piedāvājuma. Pētījuma mērķis – balstoties uz tirgus analīzi un empīriskajiem datiem, izstrādāt ilgtspējīgu ieviešanas stratēģiju jauniem kursiem. No Ādažu vecāku kvantitatīvas aptaujas secināts, ka 77,4% vecāku izrāda interesi par pakalpojumu, tostarp 44,4% bērnu, kuri jau mācās attālināti, kas skaidri norāda priekšroku tieši klātienes formātam. Izveidotais biznesa plāns pierāda dzīvotspēju: rentabilitātes punkts ir sasniedzams ar 42 izglītojamiem, investīcija atmaksājas pirmajā gadā un nodrošina zema riska izaugsmes potenciālu.

The demand for early language learning caused by globalization and the increase in the number of children in Adazi municipality create a strong need for face-to-face language courses for children, which have so far lacked an offer in the region. The aim of the study is to develop a sustainable implementation strategy for new courses based on market analysis and empirical data. The quantitative survey of Adazi parents showed 77.4% of parents having interest in the service, including 44.4% of children who are already learning remotely, which clearly indicates a preference for the face-to-face format. The created business plan proves viability: the break-even point is achievable with 42 students; the investment pays off in the first year and provides low-risk growth potential.
Aspects of creating and implementing English language courses for children in the rapidly growing Ādaži market.
Keywords: Vadībzinātne; angļu valodas kursi; biznesa plāns; izglītība; tirgus analīze; vadības stratēģija