Mitoloģisko motīvu un tēlu funkcijas M.Cvetajevas poēmās. - Gorbačova, Darja (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbs ir veltīts funkciju un motīvu pētījumam Marinas Cvetajevas poēmās. Pētījuma mērķis ir atklāt mitoloģisko tēlu funkcijas un to izmantošana sekojoša autora – M. Cvetajevas poēmās. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā ir izklāstītas dažādas vārda„mīts” nozīmju interpretācijas, tiek definētas mīta loma un funkcijas tekstā, kā arī tiek raksturotas Marinas Cvetajevas poēmas, 1920.gadu periodā. Otrajā darba daļā ir aprakstītas mītoloģisko tēlu funkcijas un to interpretācija tekstos. Darbs var būt interesants filologiem, kuri nodarbojas ar mitoloģijas izpēti literāros tekstos, kā arī tiem, kas apskata Marinas Cvetajevas daiļradi no mitoloģiskā skatījuma. Atslēgvārdi: M.I.Cvetajeva, mitoloģija, tēls, funkcijas, motīvi, interpretācija.

This paper is devoted to the research of the functions and motives in poems of Marina Tsvetaeva. The aim of the research is to identify the functions of mythological characters and their use in the given author’s poems. The work consists of two parts. The first part contains different interpretations of the word "myth", definition of role and function of the myth in the poems, as well as characteristics of Marina Tsvetaeva’s poems created durin gthe 1920s. In the second part there were identified functions of mythological images and their use in the text of the poems. Given work may be of interest to philologists who study the mythology in literary texts, as well as for those who are considering the oeuvre of Marina Tsvetaeva from mythological point of view. Keywords: Tsvetaeva, mythology, image, features, motives, interpretation.
Functions of Mythological Motives and Images in the Long Poems of M. Tsvetaeva.
Keywords: Valodniecība; M.I.Cvetaeva; mitologija; tēls; funkcijas; motīvi