Portāls finanšu darījumiem - Kazeļniks, Ivars (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba „Portāls finanšu darījumiem” pamatā ir informācijas sistēmas izstrāde tiešsaistes izsolēm, kur lietotāji var veikt finanšu transakcijas tiešsaistē atlasot izdevīgākās ar izsoles palīdzību. Darba mērķis ir portāla izstrādes nosacījumu un to vadlīniju izveide. Portāla darbība ir viena no elektroniskās komercijas vidēm un biznesa modeļiem, kas apskatīti darbā. Veikta arī darbības jomu ietekmējošās likumdošanas izpēte un perspektīvas tās attīstībai. Darbā ir salīdzinātas dažādas elektroniskās komercijas sfērā darbojošās sistēmas, lai iegūtu pamācošus piemērus un izvairītos no iespējamām kļūdām. Izveidotas un aprakstītas svarīgākās izstrādes sastāvdaļas – portāla uzbūve, dizains, funkcionālās prasības un datu uzglabāšana. Veikti secinājumi un sastādīti ieteikumi projekta attīstīšanai.

Bachelor work “Portal for business deals” is based on development of information system for online auctions, where users can make financial transactions online choosing the most profitable with the help of auction. The goal of the work is the development of the site conditions and the establishment of guidelines. Site activity is one of the electronic commerce environments and business models that are discussed. Also the research of the legislative influence on activity spheres and prospects for development are carried out. Various e-commerce sphere operating systems are compared in order to obtain good examples and avoid possible mistakes. There are created and described the main development components - the portal structure, design, functional requirements and storage. Conclusions, recommendations are worked out for further development.
Portal for business deals
Keywords: Datorzinātne