Datu noliktavu izstrādes rīku izvēles principi - Beltiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis ir izpētīt datu noliktavu veidošanas un izmantošanas rīku izvēles kritērijus un pieeju, kā arī ir plānots izmantot šo metodoloģiju, lai atrastu kursā "Datu noliktavas" lietotās programmatūras alternatīvas, kas noderētu mācību procesā. Ir paredzēts izvēlēties vispiemērotāko programmatūru un izpildīt datu integrācijas uzdevumu, uz kura bāzes veidot mācību materiālus pielāgotus šai videi, lai nodrošinātu sagatavotos absolventus ar praksē noderīgām zināšanām un iemaņām.

This work investigates the possible criteria and approach for data warehouse creation and information delivery tools selection. Also by using this methodology it is planned to look for alternatives of tools used now in the course "Data warehouses" what could be used in the training process. By using the found tools it is planned to go through a simple data integration and report creation task used in training. And it is intended to create training materials based on those tools, what could provide the graduates with practical knowledge and skills.
Principles of data warehouse development tools selection
Keywords: Datorzinātne