Komercbankas iekšējā kontrole un risku vadības politika - Starkova, Margarita (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā ir aplūkotas problēmas saistībā ar komercbankas iekšējo kontroli un risku pārvaldes procesa organizēšanu. Darba mērķis ir izpētīt komercbankas iekšējās kontroles un risku vadības politikas īpatnības un izstrādāt priekšlikumus bankas darbības labākai iekšējās kontroles organizēšanai un pasākumus, kuri ļautu izvairīties vai mazināt risku ietekmi. Darbs ir sadalīts 4 daļās, kur tiek apskatīti jautājumi par komercbanku darbību kopumā, to regulējošo likumdošanu, iekšējās kontroles sistēmu un risku pārvaldi. Analīzes pamatā tika izmantoti LR likumdošanas akti, bet atsevišķi var izdalīt „Kredītiestāžu likumu”, kas ir pamatlikums kredītiestāžu darbības regulēšanā. Pētījuma rezultāti tika apkopti secinājumu un priekšlikumu sadaļā. Atslēgvārdi: Komercbankas, Iekšējā kontrole. Finanšu riski, Risku vadība.

In this work are discussed problems according to the internal control and management of risks over bank are considered. The main aim of this work is to study specificity of the internal control and policy of management of risks of bank and to develop offers on improvement of the organization of the internal control and the action, allowing to get rid or reduce influence of risks. Work consists of 4 parts, included questions concerning to bank activity, legislation, internal control and management of risks. In a basis of the analysis have been used legal acts of Latvia, but it’s separately possible to allocate the “Law on credit establishments” which is the basic law in regulation of activity of credit establishments. Results of this research are generalized in the section conclusions and offers. Key words: Commercial banks, the internal control, financial risks, management of risks
The commercial bank internal control and guidance of risks policy
Keywords: Ekonomika