Speciālo vingrinājumu nozīme smaiļotāju sagatavošanā ārpusskolas nodarbībās. - Zaļupe, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2008)
Skolā noteiktais sporta stundu skaits ir nepietiekošs, tādēļ, lai tiktu apmierinātas visas nepieciešamās skolēnu vajadzības pēc kustību aktivitātēm, ir svarīgi skolēnos rosināt vēlmi nodarboties ar sportu ārpusskolas nodarbībās. Limbažu sporta skolā, kas ir diplomdarba pētījuma bāze, skolēniem ir iespēja nodarboties ar smaiļošanu, kas ir nozīmīga fiziskās attīstības nodrošināšanā un veselības veicināšanā, jo skolēniem ir iespēja pēc garas dienas skolas solā, izsportoties svaigā gaisā. Smaiļošanas treniņu plānā ietilpst smaiļošana sezonas periodā, peldēšana, slēpošana un skriešana starpsezonas periodā un speciālo vingrinājumu pielietošana trenažieru zālē abu sezonu periodā. Diplomdarba mērķis ir izpētīt speciālo vingrinājumu nozīmi smaiļošanas treniņu programmā. Smaiļošanā arvien vairāk kļūst populāri speciālie vingrinājumi atbilstoši treniņu prasībām. Katram smaiļošanas posmam un darbam trenažieru zālē tiek piemēroti speciālie vingrinājumi, un tiem ir milzīga nozīme turpmāko panākumu gūšanā, ko arī var redzēt diplomdarbā iegūtajos rezultātos. ATSLĒGVĀRDI 1.Speciālie vingrinājumi 2.Smaiļošana 3.Ārpusskolas nodarbības

The settled number of sport lessons in schools is not sufficient therefore it is necessary to motivate students to take part in out-of-school education in the field of sport. There in Limbazi Sport School, which is Diploma Paper research base, students have a possibility to do kayaking, which is important in providing a physical development and in promoting one’s health because students have a possibility after a long day by a school desk to do sport in a fresh air. Clean-cut-scheme of kayaking trainings include kayaking in a season period, swimming, skiing and running in out-of-season period and finally filling of special sport exercises in a body-builder hall in both seasons. The Aim of the Diploma Paper is to find out the importance of special sport exercises in clean-cut-scheme of kayaking trainings. There is a tendency in kayaking to use more and more special sport exercises according to a training schedule. Each time slice of kayaking and actions in a body-builder hall has been adapted by appropriate special sport exercises, which have an enormous importance in further achievements in sport that is apparent in the obtained data of the Diploma Paper. Key Words 1.Special Sport Exercises 2.Kayaking 3.Out-of-school Education
Importance of Special Sport Exercises in Preparing Kayakers in Out-of-School Lessons.
Keywords: Pedagoģija