Darba samaksa akciju sabiedrībā „Rīgas siltums” - Beldava, Linda (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbaspēka trūkums un augstā inflācija ir aktuāla problēma gan valstiskā, gan uzņēmumu līmenī. Aktuāls kļuvis jautājums darba devēju vidū – kā nepazaudēt kvalificētus darbiniekus, lai tos nepārvilinātu citi uzņēmēji? Ko vēl bez ierastās dara algas darbinieks vēlas saņemt? Diplomdarba „Darba samaksas sistēma AS „RĪGAS SILTUMS” mērķis ir izpētīt un novērtēt darba samaksas sistēmu AS „RĪGAS SILTUMS”, noskaidrot tās specifiku, un tās nepieciešamību un izstrādāt priekšlikumus apmaksas sistēmas uzlabošanai un darbinieku motivācijas paaugstināšanai. Lai to veiktu tika izpētīti likumdošanas akti Darba samaksas jomā, kā svarīgākais no tiem – LR „Darba likums”, un dokumentācija, kas reglamentē darba samaksu AS „RĪGAS SILTUMS”. Nodaļā „Darba samaksas veidi un darbinieku motivēšana” apskatīts, kādi darba samaksas veidi noteikti darba likumā, kā veidot funkcionālu darba samaksas sistēmu un ar kādiem instrumentiem sekmīgāk motivēt darbiniekus. Nodaļā „Darba samaksas sistēma AS „RĪGAS SILTUMS”” raksturots pats uzņēmums, darba samaksas organizācija un sistēma tajā, specifika, kas piemērojama reto profesiju pārstāvjiem uzņēmumā, kā arī nemonetārais atalgojums, ko uzņēmums sniedz saviem darbiniekiem. Nodaļā „Pētījums par darbinieku apmierinātību ar darba vidi” izklāstīti pētījuma rezultāti, kas ļauj noskaidrot, kas ir svarīgs darbiniekiem, tādējādi dodot padomu vadībai, kā labāk motivēt darbiniekus. Darba kopējais lappušu skaits ir 67. Darbā ievietotas 6 tabulas, 5 attēli un 6 formulas. Atslēgas vārdi: darba samaksa; darba samaksas veidi; nemonetārais atalgojums.

Urgent problem in both state and company level is labour shortage and high inflation rate. How to keep qualified workers in avoidance of other employers to entice them? – That has become a burning question among employers. What other goods except customary salary employees desire for? The aim of diploma work „Payment system in JSC „RĪGAS SILTUMS”” is to explore and evaluate system of payment in company, ascertain necessity of its specific features and to develop suggestions to improve the payment system and to increase motivation of employees. For reaching the aim of diploma work legislative acts on the payment level were explored, leading of which – „Act of labour”, and also documentation which regulates wages in JSC „RĪGAS SILTUMS”. Section „Forms of payment and motivation of employees” describes what forms of payment are defined in „Act of labour”, how to make functional system of payment and how to motivate employees more successfully. Section „System of payment in JSC „RĪGAS SILTUMS”” describes company itself, organization and system of payment, specific features adjusted to workers of rare professions and also unmonetary reward granted to company’s employees. Section „Research of employees’ satisfaction with a working environment” shows the results of research that explains what employees consider important thereby giving an advice to management of company in better motivating of employee. Diploma work contains 67 pages, 6 tables, 5 pictures and 6 formulas. Keywords: system of payment; forms of payment, unmonetary reward.
System of payment in JSC "Rigas siltums"
Keywords: Ekonomika