3-4 gadīgu bērnu zinātkāres veicināšana vizuālajā mākslā pirmsskolā - Rače, Madara (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darbu izstrādā Latvijas Universitātes pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes studente Madara Rače. Kvalifikācijas darba nosaukums “ 3-4 gadīgu bērnu zinātkāres veicināšana vizuālajā mākslā pirmsskolā”. Kvalifikācijas darba mērķis ir noskaidrot kā tiek veicināta zinātkāre vizuālās mākslas nodarbībās un apkopot ieteikumus kā veicināt zinātkāri vizuālās mākslas nodarbībās pirmsskolā. Kvalifikācijas darbs sastāv no teorētiskās un empīriskās daļas. Teorijas daļā tiek skaidrots vārds zinātkāre, raksturoti 3-4 gadus veci bērni, noskaidrots vizuālās mākslas mācību saturs un pedagoģiskās darbības. Darba empīriskajā daļā iekļauta pētījuma metodoloģija, pētījuma norise un pētījuma rezultātu analīze. Kvalifikācijas darbs sastāv no 43 lpp, 7 tabulas, 4 attēli, 5 pielikumi, 27 izmantoti literatūras avoti. Atslēgas vārdi: pirmsskola, zinātkāre, vizuālā māksla, 3-4 gadīgi bērni.

The qualification paper is developed by Madara Rače, a student at the Faculty of Pedagogy, Psychology, and Art of the University of Latvia. The title of the qualification paper is “Promoting the curiosity of 3–4-year-old children in visual arts in preschool”. The qualification paper aims to investigate how curiosity is encouraged in visual arts classes and to collect recommendations on how to promote curiosity in preschool visual arts classes. The qualification work consists of a theoretical and an empirical part. In the theory part, the word curiosity is explained, 3–4-year-old children are characterized, and visual arts curriculum content and pedagogical activities are clarified. The empirical part of the work includes research methodology, research progress, and analysis of research results. The qualification work consists of 43 pages, 7 tables, 4 pictures, 5 appendices, and 27 used literature sources. Keywords: preschool, curiosity, visual art, 3–4-year-old children.
Promoting the curiosity of 3-4-year-old children in visual arts in preschool
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Pirmsskola; zinātkāre; vizuālā mākla; 3-4 gadīgi bērni