Iekšējais konflikts kā skatuve: Psihoterapeitiska Harija Hallera tēla analīze Hermana Heses darbā "Stepes vilks" - Varaksins, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2024)
Darbs piedāvā dziļāku ieskatu Hermaņa Hesses noveles „Steppenwolf“ tēla, Harija Hallera iekšējā cīņā un viņa ceļā zu psihoterapeitisko „vienotību“. Darbā tiek analizēts tēla attīstība un izmaiņas izmantojot Geštaltterapijas perspektīvu, lai atklātu, ka galvenais varonis ierauga, apzinās un pārvar savas eksistenciālās dilemma un fragmentēto identitāti. Darba tiek pētītas un uzsvērtas tēla spējas integrēt šķietami pretrunīgas personības daļas – cīņā starp personas instinktiem un garīgajām ambīcijām, kas noveles laikā caur simboliem tiek vestas pie harmonijas un pašrealizācijas sasniegšanas.

Hermann Hesse novel „Steppenwolf“ offers wide exploration oft he protoganist Harry Haller inner struggles and the journey tot he psychoanalytical „wholeness“. This study shows Hallers psychological journey via. Gestalt terapy perspective, highlighting the path to overcome existentional dilemmas and a fragmented personality. This analyzis shows Hallers ability to see, identify and integrate conflicting parts of his personality. Duyality between instincts and spiritual aspiration. The way tot he goal of attaining harmony and self realization trou the novella.
Inner Conflict as a Stage: A Psychotherapeutic Examination of the Character Harry Haller in Hermann Hesse's "Steppenwolf"
Keywords: Valodniecība un literatūrzinātne; Literāra tēla analīze; Geštaltterapija; Hermanis Hesse; Stepes vilks