Darba samaksa un tās salīdzinājums starp SIA un SIA mikrouzņēmuma nodokļa maksātāju - Homika, Vera (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba „Darba samaksa un to salīdzinājums starp SIA un SIA mikrouzņēmuma nodokļa maksātāju” mērķis ir izpētīt teorētiskos jautājumus par darba samaksu un salīdzināt darba samaksu starp SIA un SIA mikrouzņēmuma nodokļa maksātāju, kā rezultātā izteikt priekšlikumus, konstatēto nepilnību novēršanai. Diplomdarbs sastāv no teorētiskās daļas, kur sīkāk tiek apskatīts no kā sastāv darba samaksa un kā tiek veikta tās uzskaite kā arī no praktiskās daļas, kur tiek veikts darba samaksas aprēķins. Diplomdarbs tika izstrādāts balstoties uz Latvijas Republikas likumiem, Ministru Kabineta noteikumiem un uz ekonomisko literatūru. Atslēgas vārdi: darba samaksa, aprēķins, salīdzinājums.

The aim of diploma thesis “Salary and its comparison between LLC and LLC micro-enterprise tax payer” is to explore theoretical issues of salaries and to compare salaries between LLC and LLC micro-enterprise tax payer, and as a result, make suggestions to eliminate inaccuracy found. Diploma thesis consists of a theoretical part, where is more closely looked at what is included in salary and how are records kept of it. As well as the practical part, that describes the calculation of salary. Diploma thesis was developed based on the Latvian legislation, the rules of the Cabinet of Ministers and the economic literature. Keywords: salary, calculation, comparison.
Salary and its comparison between LLC and LLC micro- enterprise tax payer
Keywords: Ekonomika