IP adrešu skenēšanas, apkopošanas un salīdzināšanas sistēma - Gavare, Tīna Emīlija (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba vidē nereti ir situācijas, kad IT darbinieki nespēj izsekot līdzi visām uzņēmumam piederošajām IP adresēm, apakštīkliem, kuros var veidoties tīmekļa resursi. Kvalifikācijas darba mērķis ir izveidot sistēmu, kura paātrinās un atvieglos darbu. Sistēma tiks bāzēta uz nmap, tā veiks regulāru skenēšanu konkrētām IP adresēm un apakštīkliem, saglabās skenēšanas rezultātus datubāzē un noteiktā laika posmā salīdzinās ar iepriekš iegūtiem rezultātiem. Savukārt, ja nepieciešams uzzināt informāciju par IP adresi, to varēs viegli izdarīt, jo skenēšana tai jau būs veikta un varēs apskatīt tās vēsturi. Galvenie šī darba uzdevumi ir veikt padziļinātu izpēti par pašreizējo vidi, kurā sistēma tiks ieviesta, papildināt zināšanas par nmap un dažādiem atvērtajiem kodiem, kā arī izveidot sistēmu balstoties uz mērķiem un problēmām

In the work environment, there are often situations when IT employees are unable to trace all the company's affiliations with IP addresses, subnets, where web resources can be created. The aim of the qualification paper is to create a system that will speed up and facilitate the work. The system will be based on nmap, it will perform a scan on IP addresses and subnets, saving the scan results in a database for a specified period of time compared to previous regular results. However, if you need to know the information about the IP address, it will be easy to do so, because it has already been scanned and will be able to view its history. The main tasks of this work are to conduct an in-depth study of the current environment in which the system will be implemented, to improve the knowledge about nmap and various open source, and to create a system based on goals and problems.
IP address scanning, aggregation and comparison system
Keywords: Datorzinātne; Nmap; IP adreses; skenēšana; Datu bāze; Kiberaizsardzība