Ķermeņa performācija vācu filmās trīsdesmitajos gados, balstoties uz Lenijas Rīfenštāles filmu „Olimpija” - Borodavko, Inga (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba nosaukums ir ķermeņa performativitāte vācu filmās trisdesmitajos gados, balstoties uz Lenijas Rīfenštāles filmu „Olimpija”. Trīsdesmitajos gados Vācijā valdīja bargs un stingrs režīms, kurš ietekmēja arī tādas jomas kā mode, kinoindustrija un māksla, it īpaši fotogrāfijas, mūzikas un dejas māksla. Darba mērķi ir noteikt ķermeņa nozīmi mākslā, kā arī noformulēt vārda „miesiskums” nozīmi, izanalīzēt filmu „Olimpija” un noteikt miesiskuma izpaušanās formas tājā. Pētīšanai tiek izmantotas speciālas grāmatas no vairākām jomām, kā arī biogrāfiskas un autobiogrāfiskas grāmatas. Balstoties uz veiktiem pētījumiem tiek izdarīti secinājumi, kuri liecina, ka ķermeņa skaistumam vācu mākslā bija liela nozīme. Filmas „Olimpija” galvenais aspekts ir ķermeņa skaistums, izturība un veiklums, kā arī visa iepriekšminēta izpaušanās veidi. Darbs sastāv no divām daļām- teorētiska, kurā tiek veikta zinātniskas literatūras analīze, un empīriska, kurā tiek veikts filmas pētījums.

Diploma Thesis : Performativity of body in German film in the thirties, which is based on Leni Riefenstahl's film „Olimpia”. The 1930’s were hard years for Germany. Oppressive regime of its time have had a great impact on fashion, art and film industry, especially reflected in dance, music and photography. The aims of Diploma Thesis are to set the importance of human figure in art, to formulate the meaning of “Flesh”, to analyze the film ”Olimpia”, and to recognize the ”Flesh” forms in it. There are various books (biographical and autobiographical) which are used in research. Based on the analysis and research Diploma Thesis presents final conclusions : •Beautiful body plays a big role in the German film industry •The key feature of the film is a beautiful, powerful and flexible corpse. Diploma Thesis is structured in two sections: •An Analysis of the academic literature. •The Film research.
Performativity of body in German film in the thirties, which is based on Leni Riefenstahl’s film „Olimpia”
Keywords: Valodniecība