Darba samaksas atšķirības Baltijas valstīs - Piško, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir Darba samaksas atšķirības Baltijas valstīs. Darba struktūru veido trīs nodaļas ar apakšnodaļām un autores izteiktiem secinājumiem un priekšlikumiem. Darba mērķis ir, pamatojoties uz pieejamo literatūru, izpētīt darba samaksas īpatnības, atšķirības Latvijā salīdzinot ar citām Baltijas valstīm un sniegt priekšlikumus darba samaksas pilnveidošanai Latvijā. Darba uzdevumi ir izpētīt teorētisko informāciju par darba samaksu; izvērtēt statistiku par darba samaksu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā; veikt darba samaksas aprēķinus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā un izstrādāt secinājumus un priekšlikumus. Darba rezultātā var secināt, ka darba samaksas sistēma Baltijas valstīs ir atšķirīga, piemēram, katrā valstī ir noteikta atšķirīga valstī noteiktā minimālā alga, tāpat arī katrā valstī ir savs algas aprēķina veids. Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā. Darbs sastāv no 73 lappusēm un 18 attēliem.

The topic of the bachelor's thesis is the Wage differences in the Baltic States. The structure of the work consists of three chapters with subsections and the author's conclusions and suggestions. The aim of the thesis is, based on the available literature, to study the peculiarities of wages and differences in Latvia in comparison with other Baltic States and to provide suggestions for the improvements of wages in Latvia. The tasks of the thesis are to study the theoretical information about wages; to evaluate statistics on wages in Latvia, Lithuania and Estonia; to perform wage calculations in Latvia, Lithuania and Estonia; develop conclusions and suggestions. As a result of the thesis, it can be concluded that the wage system in the Baltic States is different, for example, each country has a different national minimum wage, and each country has its own way of calculating wages. The bachelor's thesis is written in Latvian. The work consists of 73 pages and 18 pictures.
Wage differences in the Baltic States
Keywords: Ekonomika; Baltijas valstis; Darba samaksa; Nodokļi; Ienākumi