Brīvpieejas digitālie informācijas resursi studijām un pētniecībai: kvalitātes problēma - Knostenberga, Mārgareta (Latvijas Universitāte, 2012)
Studiju procesam un pētnieciskajam darbam ir nepieciešams izmantot zinātniskos literatūru. Mūsdienās ir izveidojusies situācija, kad piekļuve šādiem resursiem tiek ierobežota, izmantojot tehniskas barjeras. Šo problēmu ir iespējams risināt, īstenojot brīvpieejas ideju, kura paredz ikvienam neierobežotu piekļuvi zinātniskajiem resursiem. Bakalaura darba mērķis ir aplūkot gan teorētiskās atziņas, gan konceptus par brīvpieeju. Veikt pētījumu par maksas un brīvpieejas digitālo zinātnisko resursu lietojamības kvalitāti. Noskaidrot lietotāju viedokli par šo jautājumu. Rezultātā var secināt, ka brīvpieejas digitālie zinātniskie resursi ir tikpat augstas kvalitātes kā maksas. Atslēgvārdi: Brīvpieeja, zinātniskie resursi, zinātnisko resursu kvalitāte.

For study process and research it is often required to use the scientific literature. Nowadays there is a situation where access to scientific resources is limited by technical barriers. This problem can be solved by applying the idea of open access, which provides unrestricted access to scientific resources for everyone. The goal of this bachelor's paper is to: analyze the theoretical concepts, analyze the concept of open access, explore the quality of open access digital scientific resources, ascertain the views of users on this issue. The study results show that the quality of the open access scientific digital resources is the same level as cost digital scientific resources, and users assume the open access scientific digital resources qualitative. Keywords: Open Access, scientific resources, the quality of scientific resources.
Open access digital information resources for learning and research: problem of quality
Keywords: Bibliotēkzinātne