Angļu virsrakstu valodas formālās īpašības - Zāģere, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbs „ Angļu virsrakstu valodas formālās īpašības” ir pētījums par vienu no visbiežāk sastopamajām virsrakstu valodas īpatnībām – elipsi. Izpētes veikšanai ir izvēlēta ziņu vide. Tēmu raksturo tās aktualitāte, jo virsrakstu valoda ir sastopama ne tikai ziņās, bet arī uz etiķetēm, lozungos, saukļos, pastkartēs, telegrammās u.c., un īsi sastādīti teikumi ir svarīgi ne vien ar to izvietojumu un lingvistisko struktūru, bet arī ar ietekmi, kādu atstāj uz katru lasītāju. Autors darbā veic kritisku attiecīgās literatūras pārskatu un izpēti, apkopojot datus, kas balstīti uz teorijās izvirzītajiem kritērijiem un pielietojot tos praktiskajā iztirzājumā. Secinājumi balstīti nejauši atlasot 100 virsrakstus no BBC tiešsaistes ziņām un piemērojot tiem pieņēmumus par teorētiskajiem skaidrojumiem.

The bachelor paper “Formal Features of English Block Language” is the research made on one of the most common peculiarities of block language – ellipsis. The news discourse has been chosen as the basis of investigation. The theme can be characterized by its topicality as the block language appears not only in headlines, but also in labels, slogans, postcards and cables, and their layout and, especially, linguistic structure are very important as they leave a specific impression to the reader. The author uses the method of critical review and discussion of literature, collecting the data that is based on the criteria drawn from the theory and evaluating the analyzed data. Conclusions are drawn by randomly taking 100 headlines of BBC online news and applying them to the assumptions presented in theoretical accounts.
Formal Features of English Block Language
Keywords: Filoloģija