Interneta lietotāju priekšstati par apdraudējumiem - Ilmere-Grospine, Inese (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba nosaukums ir “Interneta lietotāju priekšstati par apdraudējumiem”. Mērķis: raksturot interneta lietotāju priekšstatus par darbību internetā un tās ietekmi uz indivīdu drošību. Hipotēze: interneta lietotāju priekšstati par darbību internetā tieši ietekmē viņu veiktās aktivitātes tajā. Uzdevumi: iepazīties ar literatūru par indivīdu drošību un IKT ietekmi uz indivīdu ikdienas dzīvi un drošību, izpētīt interneta lietotāju pieredzi interneta lietošanā un priekšstatus par apdraudējumiem, raksturot priekšstatu ietekmi uz indivīdu rīcību internetā. Darba ietvaros veikta kvantitatīva interneta lietotāju aptauja (n=1000). Aptaujā ietverto jautājumu bloki: interneta izmantošanas paradumi; priekšstati un informētība par drošību internetā; saskarsme ar apdraudējumiem; uzskati par apdraudējumiem un rīcība, lai sevi pasargātu.

Title of master’s thesis: “Internet users’ assumptions of threats”. The purpose: to characterize internet users’ awareness of actions in internet and their impact on users’ safety. Hypothesis: internet users’ awareness of activities affect their actions. Main objectives: to acquaint with literature on individuals’ safety and ICT impact on daily life and safety of individuals, to research internet users’ experience in use of internet and assumptions about threats, to characterize assumptions’ effect on internet users’ actions. Quantitative internet users’ survey was carried out (n=1000). Themes of questions: habits of internet use; assumptions and awareness of safety in internet; contact with threats; opinions about threats and actions to protect oneself from them.
Internet users' assumptions about threats
Keywords: Socioloģija