Geriatrijas pacientu aprūpes īpatnības psihoneiroloģiskajā slimnīca - Zaharevska, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbs „ Geriatrijas pacientu aprūpes īpatnības psihoneiroloģiskajā slimnīcā „ sastāv no ievada, 10 nodaļām, 3 apakšnodaļām, pētījuma rezultātiem, 12 pielikumiem, 5 attēliem, 3 tabulām. Darba izstrādei izmantoti 35 literatūras avoti. Darba mērķis ir izzināt un novērtēt geriatrisko pacientu aprūpes īpatnības psihoneiroloģiskajā slimnīcā. Darbā tiek analizēta māszinību teorētiķes D. Oremas pašaprūpes teorija, veidojot pētījuma teorētisko pamatojumu. Pētījuma veikšanai izvēlēta kvantitatīvā metode. Pētījumā piedalījās 114 respondenti. Anketa sastāv no 22 jautājumiem. Zinātniski pētnieciska darba izvirzītā hipotēze pētījuma gaitā apstiprinājas, ka geriatrijas pacientu aprūpe psihoneiroloģiskajā slimnīcā ir nozīmīga, prasmīga, efektīva un droša. Atslēgas vārdi: garīga veselība, geriatrija, gerontoloģija, psihiatrija, aprūpe.

The Bachelor Degree work ‘Peculiarities of the Treatment of Geriatrics Patients in a Psychoneurological Hospital’ consists of the introduction, 10 chapters, 3 sub-chapters, the results of the research, 12 appendixes, 5 pictures, 3 tables. 35 sources of literature have been used to describe the theme. The aim of the present work is to make out and assess the treatment peculiarities of geriatrics patients in a psyshoneurological hospital. The author analyses the self-treatment theory by D.Orema, the theoretician of nursery, thus providing the theoretical proof of the research. The author uses a quantitative method to carry out the research involving 114 respondents in the research. The questionnaire consists of 22 questions. The advanced hypothesis was proved in the course of the research: the treatment of geriatrics patients in a psychoneurological hospital is significant, skilful, effective and secure. Key words: mental health, geriatrics, gerontology, psychiatry, treatment.
Peculiarities of the treatment of geriatrics patients in a psychoneurological hospital
Keywords: Medicīna