Mākslīgā intelekta pielietojums informācijas sistēmu testēšanā un tā efektivitātes novērtējums - Reča, Liene (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba ietvaros tiek apskatīta mākslīgā intelekta izmantošanas iespēja testēšanas procesā, konkrēti manuālo testpiemēru sagatavē. Teorētiskajā daļā tika izpētīta testēšanas nozīme mūsdienās. Tika aplūkota gan automatizācijas, gan manuālo testu nozīme un izmantošana, kā arī iespējas apvienot šos testēšanas veidus ar mākslīgo intelektu, lai testēšanas process notiktu efektīvāk. Praktiskajā daļā tika veikta dažādu mākslīgo intelektu testēšanas zināšanu izpēte, salīdzinot ar cilvēka testēšanas zināšanām, kā arī tika veidoti testpiemēri Latvijas Universitātes Datorikas Fakultātes tīmekļa vietnes izvēlētiem moduļiem, lai noteiktu, cik ļoti mākslīgais intelekts var būt lietderīgs šajā testēšanas procesa fāzē

The bachelor thesis examines the possibility of using artificial intelligence in the testing process, specifically in the preparation of manual test cases. The theoretical part explored the relevance of testing today. The role and use of both automation and manual tests were examined, as well as the possibilities of combining these forms of testing with AI to make the testing process more efficient. In the practical part, the testing knowledge of different AIs was investigated in comparison with human testing knowledge, and test cases were created for selected modules of the University of Latvia, Faculty of Computer Science website to determine how useful AI can be in this phase of the testing process.
Application of artificial intelligence in information systems testing and assessment of its effectiveness
Keywords: Datorzinātne; testēšana; mākslīgais intelekts; testpiemēri; LU DF tīmekļa vietne; mākslīgā intelekta izmantošanas efektivitāte