Profilaktiskās apskates kā motivācija vīrietim pēc 35 gadu vecuma. - Sargsjane, Diāna (Latvijas Universitāte, 2007)
Mana bakalaura darba tēma ir „Urologa profilaktiskās apskates kā motivācija vīriešiem pēc 40 gadu vecuma”. Strādājot uroloģijas nodaļā esmu novērojusi, ka ar katru gadu mūsu darba apjoms pieaug, pacienti kļūst aizvien jaunāki, bet pieaug arī to gadījumu skaits, kad pacienti pie ārsta vēršas savlaicīgi, kādēļ ārstēšanā iespējams pielietot mazāk invazīvas metodes, kā arī rezultāti šajā gadījumā ir labāki. Mani interesē, kas motivē vīriešus profilaktiski apmeklēt urologu. Profilakses galvenā jēga ir agrīna prostatas vēža diagnostika. Mana darba pētījuma metode ir kvantitatīvs pētījums – anketēšana. Divās Rīgas slimnīcās es izdalīju 110 anketas, atpakaļ saņēmu 103 anketas. Šīs anketas es apstrādāju programmā Microsoft Excel, izmantojot apļa diagrammas. Atbildes ir pārveidotas procentuālās vērtībās, kas uzskatāmi ļauj veikt datu analīzi.
Preventive inspections at the urologist as a motivation for men over age of 40.
Keywords: Medicīna