Mārketinga kompleksa elementu analīze un to pilnveidošanas iespējas uzņēmumā SIA “Amber Cosmetics”. - Rudzīte, Līva (Latvijas Universitāte, 2024)
Izvēlētā maģistra darba tēma ir Mārketinga kompleksa elementu analīze un to pilnveidošanas iespējas uzņēmumā SIA “Amber cosmetics”. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz mārketinga kompleksa elementu un teorētiskajiem aspektiem, kā arī interviju un aptaujas rezultātiem, izanalizēt SIA “Amber cosmetics” mārketinga kompleksa elementus, atklāt nepilnības un sniegt priekšlikumus to pilnveidošanai. Maģistra darba pirmajā nodaļā autore analizē mārketinga kompleksa elementu attīstību un nozīmi, tiek analizēti septiņi mārketinga kompleksa elementi – produkts/pakalpojums, cena, virzīšana tirgū, vieta, fiziskie pierādījumi, process un cilvēki. Darba autore analizē arī mārketinga kompleksa nozīmi vegāniskās kosmētikas kontekstā. Otrajā nodaļā darba autore raksturo vegāniskās kosmētikas tirgu Latvijā, uzņēmuma SIA “Amber cosmetics” darbības attīstību, veic mārketinga kompleksa elementu novērtējumu un salīdzinošo analīzi. Trešajā nodaļā autore apkopo speciālistu sniegtās atbildes uz intervijas jautājumiem, kā arī respondentu sniegtās atbildes aptaujas anketā par SIA “Amber cosmetics” mārketinga kompleksa elementu novērtējumu. Kā rezultātā tiek izvirzīti secinājumi un priekšlikumi SIA “Amner cosmetics” mārketinga kompleksa elementu pilnveidošanas iespējām. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām, 100 lappusēm, 13 attēliem, 6 tabulām un 40 pielikumiem. Atslēgas vārdi: mārketinga komplekss, mārketinga kompleksa elementi, produkts, cenu veidošana, virzīšana tirgū, vieta, fiziskie pierādījumi, process, cilvēki, vegāniskā kosmētika.

The topic of this master's thesis is “Analysis of the marketing mix elements and improvement possibilities in company SIA “Amber cosmetics”. The aim of the Master's thesis is, based on the elements and theoretical aspects of the marketing mix, as well as the results of interviews and surveys, analyze the elements of the marketing mix in company SIA "Amber cosmetics”, reveal shortcomings and provide proposals for marketing mix improvement. In the first chapter of the master's thesis, the author analyzes the development and importance of the marketing mix elements. Seven elements of the marketing mix are analyzed - product/service, price, promotion, place, physical evidence, process and people. The author also analyzes the importance of the marketing mix in the context of vegan cosmetics. In the second chapter, the author describes the vegan cosmetics market in Latvia, the development of the company SIA "Amber cosmetics", evaluates the elements of the marketing mix and conducts a comparative analysis. In the third chapter, the author summarizes the answers given by experts to the interview questions, as well as the answers given by the respondents in the questionnaire about the evaluation of the elements of the marketing mix of SIA "Amber cosmetics". As a result, conclusions and proposals are put forward for the possibilities of improving the elements of the marketing complex of SIA "Amner cosmetics". The master's thesis consists of 3 chapters, 100 pages, 13 images, 6 tables and 40 appendices. Keywords: marketing mix, marketing mix elements, product, pricing, promotion, place, physical evidence, process, people, vegan cosmetics.
Analysis of the marketing mix elements and improvement possibilities in company SIA “Amber cosmetics”.
Keywords: Vadībzinātne; mārketinga komplekss; mārketinga kompleksa elementi; produkts; cenu veidošana; virzīšana tirgū