Latvijas atvērto datu portāla un tā datu kopu kvalitātes analīze - Beizaka, Beāte (Latvijas Universitāte, 2021)
Darbā tiek apskatīts un analizēts Latvijas atvērto datu portāls, tajā esošās datu kopas. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas atvērto datu portālu un tā populārākās datu kopu kvalitāti. Darbā tiek apskatīts atvērto datu jēdziens, to kvalitātes analīzes un noteikšanas paņēmieni, kā arī sīkāk izpētīta informācija par Latvijas atvērto datu portālu, tā kvalitātes noteikšanu. Tāpat tiek veikts pētījums, kurā tiek noskaidrotas būtiskākās datu kvalitātes problēmas Latvijas atvērto datu portālā un tā saturošajās datu kopās.

This work looks at and analyzes Latvia's open data portal and its existing data sets. The aim of the work is to explore the quality of Latvia's open data portals and its most popular data sets. The work looks at the concept of open data, the methods of analysis and determination of their quality, as well as more detailed information on Latvia's open data portal, its quality determination. A study is also being carried out in which the most important data quality problems are identified in the Latvian Open Data Portal and its data sets.
Analysis of the Latvian open data portal and quality of its data sets
Keywords: Datorzinātne; Dati; Atvērtie dati; Latvijas atvērto datu portāls; Datu kopa; Datu kvalitātes novērtēšana