Latvijas uzņēmēju biznesa attīstības iespējas Japānā - Lūsīte, Vēsma (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba „Latvijas uzņēmēju biznesa attīstības iespējas Japānā” autore ir Vēsma Lūsīte. Darba mērķis ir noskaidrot Latvijas uzņēmēju biznesa attīstības iespējas Japānā, pamatojoties uz biznesa kultūras īpatnībām un Latvijas uzņēmēju pieredzi. Darbā ir ietvertas 3 nodaļas, kuras sastāv no 11 apakšnodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Veicot uzņēmumu izpēti biznesa attīstības veidošanā ar Japānu, darba autore secina, ka biznesa attīstības iespējas ir uzņēmumiem, kuri var piedāvāt produktu ar augstu pievienoto vērtību. Galvenās problēmas Latvijas uzņēmumiem ir japāņu valoda un kultūra, savukārt uzņēmumu iegūtā pieredze ar Japānu ir kā laba kvalitātes zīme, lai attīstītos arī citos tirgos. Darba atslēgas vārdi: Japāna, starptautiskā tirdzniecība, Doing Business, kultūras dimensijas.

The author of the work „Latvian Entrepreneur’s Opportunities for Business Development in Japan” is Vēsma Lūsīte. The goal of the work is to find out Latvian entrepreneur`s opportunities for business development in Japan, based on the business culture characteristics and Latvian entrepreneurs experience. The work consists of 3 parts, which comprises 11 subdivisions, conclusions and proposals. In carrying out research of companies in building business development with Japan, the author concludes that the business development opportunities have companies which can offer products with high added value. The main problems for Latvian companies are Japanese language and culture, while business experience with Japan is like a good sign of quality for the development of other markets. Keywords: Japan, international trade, Doing Business, culture dimensions.
Latvian Entrepreneurs' Opportunities for Business Development in Japan
Keywords: Vadībzinātne