Rīgas pilsētas dzeramā ūdens raksturojums pēc elementu koncentrācijas datiem - Ikaunieks, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2025)
Darbā tika veikta Rīgas dzeramā ūdens paraugu elementu analīze, izmantojot induktīvi saistīto plazmas masspektrometriju. Tika analizēts 51 paraugs kuri tika ņemti 2024. gada decembrī. No iegūtajām koncentrācijām izvērtēja ģeogrāfiskas sakarības un noteica bīstamības indeksu un veica galveno komponentu analīzi.

The work involved elemental analysis of Riga drinking water samples using inductively coupled plasma mass spectrometry. 51 samples were analyzed, which were taken in December of 2024. Geographical correlations were evaluated from the obtained concentrations and a hazard index was determined and did principal component analysis.
Characteristics of Riga city drinking water according to element concentration data
Keywords: Ķīmija; DZERAMAIS ŪDENS; ELEMENTU KONCENTRĀCIJAS ŪDENĪ; ICP-MS; BĪSTAMĪBAS INDEKSS; GALVENO KOMPONENTU ANALĪZE