Hirālu C-2 simetrisku piridīna rindas organokatalizatoru izstrāde - Klūga, Rihards (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā veikta hirālu C-2 simetrisku piridīna organokatalizatoru sintēze un pārbaudīta katalītiskā aktivitāte enantioselektīvās ciklopropanēšanas reakcijā. Literatūras apskatā aplūkota informācija par piridīna organokatalizatoru sintēzi un to izmantošanu nukleofīlajā katalīzē.

Thesis is dedicated to synthesis of chiral C-2 symmetrical pyridine organocatalysts and testing of their catalytic activity in enantioselective cyclopropanation. Literature review illustrates synthetic approache toward pyridine organocatalysts and their use in nucleophilic catalysis.
Synthesis of chiral C-2 symmetrical pyridine organocatalysts
Keywords: Ķīmija