Finanšu izpratnes veidošana pirmsskolas izglītības 3.posmā - Rūtiņa, Baiba (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs “Finanšu izpratnes veidošana pirmsskolas izglītības 3. posmā” izstrādāts ar mērķi izpētīt pedagoģiskā procesa organizāciju finanšu izpratnes veicināšanai pirmsskolas izglītības 3. posmā. Darbā apkopota pirmsskolas skolotāju pieredze finanšu izpratnes veidošanai pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī veikts empīrisks pētījums, kurā, izmantojot projektu darbību, rotaļas ar literāro darbu atbalstu un multimediju saturu, tiek veicināta finanšu izpratne sešgadīgiem bērniem. Noslēgumā ir noteikti metodiskie paņēmieni un izstrādāti ieteikumi pirmsskolas skolotājiem, kas ir vispiemērotākie finanšu izpratnes veidošanai bērniem pirmsskolas pedagoģiskajā procesā trešajā posmā. Šos ieteikumus var izmantot arī sākumskolas skolotāji. Bakalaura darba apjoms: 53 lpp., 16 attēli, 10 tabulas, izmantoti 47 literatūras avoti, pievienoti 4 pielikumi. Atslēgas vārdi: finanšu izpratne, finanšu kompetence, pirmsskolas 3. posms, pirmsskolas pedagoģiskais process

The bachelor’s thesis "Developing financial literacy in the 3rd stage of preschool education" aims of exploring the organisation of the pedagogical process to promote financial understanding in 3rd stage of preschool education. The thesis summarises the experience of preschool teachers in shaping financial understanding for preschool-aged children. Additionally, an empirical study is conducted using project activities, play with support from literary works, and multimedia content to enhance financial understanding in six-year-old children. In conclusion, specific methodological approaches have been defined, and recommendations have been developed for preschool teachers that are most suitable for fostering financial understanding in children in the third stage of the preschool pedagogical process. These recommendations can also be used by primary school teachers. The bachelor thesis consists of 53 pages, 16 images, 10 tables, 47 references, 4 appendices. Keywords: financial literacy, financial competence, 3rd stage of pre-school, pre-school pedagogical process
Developing financial literacy in the 3rd stage of preschool education
Keywords: Izglītības zinātnes; finanšu izpratne; finanšu kompetence; pirmsskolas 3. posms; pirmsskolas pedagoģiskais process