Lietotāja uzvedības prognozēšanas rīks ceļojumu izvēlē - Briņģe, Līna (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā "Lietotāja uzvedības prognozēšanas rīks ceļojumu izvēlē" izpētīts, vai un kā ceļotājiem ar patiesu un derīgu informāciju iespējams piedāvāt nākamo ceļojuma galamērķi, balstoties uz ceļotāja un citu ceļotāju iepriekšējās pieredzes. Darbā detalizēti aprakstītas nozīmīgākās datu prognozēšanas metodes, klasifikācijas un regresijas metodes, kā arī to pielietojumi. Veikta ceļotāju uzvedības analīze, izpētot faktorus, kas var ietekmēt ceļotāju izvēli, izvēloties jaunu ceļojuma galamērķi. Darbā izpētīts, kā pareizi atlasīt, sagatavot, atspoguļot datus un izstrādāt datu prognozēšanas stratēģijas. Veikta jaunas datu prognozēšanas stratēģijas izstrāde, izmantojot neironu tīklus, un izstrādāta lietotne datu sagatavošanai un prognozēšanai.

My BA thesis "User behaviour prediction tool for travel choices" explores whether and how it is possible to provide travellers with a usable information about possible destinations based on predictable results according to their and other travellers' previous experiences. Most important data prediction, classification and regression methods and their usability are described. Analysis of the traveller behaviour is elaborated by studying the factors that might have impact on traveller's decision regarding the new prospective destination. My study also explores analysis, processing, preparation and visualisation of data for the purpose of elaboration of data prediction methods. Also proposes different strategies applicable to data prediction methods. A new data prediction strategy is developed using neural networks as prediction model. Finally, an application is developed, which is further used for data preparation and prediction.
User behaviour prediction tool for travel choices
Keywords: Datorzinātne; Datu prognozēšana; Datu apstrāde; Datu sagatavošana; Cilvēku uzvedības prognozēšana; Neironu tīkli