Naudas līdzekļu piesaiste jaundibinātam uzņēmumam Sia "Zaļais salātiņš" - Tuleveite, Diāna (Latvijas Universitāte, 2015)
Pateicoties uzņēmējdarbībai uzlabojas iekšējā ekonomiskā situācija, jo samazinās bezdarba līmenis, palielinās iekšējais kopprodukts. Tomēr lai uzņēmumu dibinātu vai attīstītu ir nepieciešami papildus naudas līdzekļi. Tādēļ uzņēmēji meklē saviem uzņēmumiem dažādus finanšu avotus. Bakalaura darba „ Naudas līdzekļu piesaiste jaundibinātam uzņēmumam SIA Zaļais Salātiņš” mērķis ir pamatojoties uz teorētiskām atziņām, izpētīt mazo un vidējo uzņēmumu svarīgākos finanšu avotus, kā arī izstrādāt priekšlikumus naudas līdzekļu piesaistei uzņēmumam SIA „Zaļais Salātiņš”. Darbs sastāv no trīs daļām: 1. nodaļā analizēta teorētiskā daļa par mazo un vidējo uzņēmumu raksturojumu, uzņēmumu nozīmi Eiropas Savienībā un Latvijā, un uzņēmuma problēmas 2. nodaļā izpētīta naudas līdzekļu piesaistes iespējas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem no bankām un privātajiem investoriem 3. nodaļā darbā pētīts jaunizveidots uzņēmums un analizēts Latvijas iedzīvotāju viedoklis par uzņēmumu SIA „Zaļais Salātiņš”

Entrepreneurship can serve as the basis for strengthening economy as the unemployment rate decreases and the gross domestic product rises. However, in order to establish or develop an enterprise additional financial resources are a necessity. Therefore, entrepreneurs have to seek various means of funding. The Bachelor’s Paper Attracting funding for the start-up Ltd. ‘Zaļais Salātiņš’ explores key funding opportunities for small and medium enterprises that are based on the current theoretical resources. The author also offers a specific proposal for attracting funding for the start-up company Ltd. ‘Zaļais Salātiņs’. The BA paper consists of three parts. The first chapter is devoted to the existing theoretical resources on the role of SMEs in Latvia and in the world as well as the most typical problems SMEs have to face. The second chapter explores the ways of attracting funding for SMEs from banks and private investors. The final chapter analyses a particular start-up company in and summarizes the opinion of inhabitants of Latvia on Ltd. ‘Zaļais Salātiņš.
Attracting Funding for the Start-up Ltd. "Zaļais Salātiņš"
Keywords: Ekonomika; Mazie un vidējie uzņēmumi; naudas līdzekļu piesaiste; jaundibināts uzņēmums.