Izmaiņas Japānas sabiedrībā pēc 2011. gada Tōhoku zemestrīces - Blumbergs, Uldis (Latvijas Universitāte, 2014)
Šajā darba tika izpētīts kā norisinājās 2011.gada avārija Fukušimas AES, lai noskaidrotu kā tas ietekmēja Japānas sabiedrību. Uzmanība vairumā tika pievērsta Fukušimas prefektūras iedzīvotājiem. Lai nonāktu pie secinājumiem, tika izmantotas dokumentālās filmas, laikraksti un grāmatas. Kā arī intervijas. Izmantoto grāmatu skaits ir mazs, jo šis negadījums atgadījās pavisam nesen, un zinātnisko literatūru sakopojuma daudzums ir neliels. Darbs pārsvarā balstās uz laikrakstiem. No darbu iespējams secināt, ka valdība un atbildīgā kompānija nespēja adekvāti rīkoties attiecīgās situācijās. Kas savukārt noveda pie sabiedrības neuzticību. Kā arī uz ilgāku laiku tika zaudēta vairāki kvadrātkilometru zemes, kas savukārt noved pie bezdarba un nabadzības. Evakuētie cilvēki tik atdalīti no saviem radiem un tagad pavada savu dzīvi vientulībā. Māju pamešana, vairākiem cilvēkiem, arī bija negatīvs iespaids uz viņu kultūru un tradīcijām.

This is a research of how the incidents at Fukushima nuclear power plant affected the Japanese society. The main attention will be paid to Fukushima inhabitants. This research is based on the information of newspapers, academic materials and documental video material. The overall conclusion of this research is that because of the high radiation many families have lost their homes. The evacuation order, which was made by the government, was not entirely planned out. Which led to high stress among the people, which in turn led to many fatalities. People who managed to survive the evacuation were scattered among the country and are now living in small communities. These people are mostly elders and are now far apart from their relatives. The leaving of their homes was a great and negative impact on their culture and family rituals.
Changes in Japanese Society after 2011 Tōhoku Earthquake
Keywords: Āzijas studijas