Oligopols spēļu teorijas kontekstā - Jomante, Gabija (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma “Oligopols spēļu teorijas kontekstā” izvēlēta, lai gūtu ieskatu oligopola jēdzienā no spēļu teorijas puses. Bakalaura darba mērķis ir Kurno, Bertrana un Štakelberga oligopola modeļu izpēte un salīdzināšana no spēļu teorijas konteksta puses. Darbā tiek aplūkots Kurno modeļa vispārīgais gadījums ar n ražotājiem, kā arī duopols. Kā arī tiek apskatīti Bertrana un Štakelberga duopola modeļi. Darba autors ir iekļāvis arī duopola modeļu piemērus un veicis rezultātu salīdzināšanu. Lai labāk izprastu modeļu veidošanos un piemērus, tiek apskatīts arī spēļu teorija jēdziens.

The theme of the bachelor’s thesis “Oligopoly in the context of game theory” is chosen to gain insight into the concept of oligopoly form the side of game theory. The aim of the bachelor’s thesis is to study and compare the Cournot, Bertrand and Stackelberg oligopoly models from the context of game theory. In this thesis consider the general case of the Cournot model with n producers as well as the duopoly. The author of the thesis has also included examples of duopoly models and compares the results. In order to better understand the formation of models and examples, the concept of game theory is also addressed.
Oligopoly in the context of Game theory
Keywords: Matemātika; oligopols; Neša līdzsvars; Kurno modelis; Bertrana duopola modelis; Štakelberga duopola modelis