Digitālās izstādes kā digitālo kolekciju publicēšanas un lietotāju iesaistes veids - Briede, Beatrise (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba “Digitālās izstādes kā digitālo kolekciju publicēšanas un lietotāju iesaistes veids” mērķis ir izpētīt, vai Latvijas pašvaldību muzeju digitālās izstādes spēj iesaistīt un ieinteresēt lietotājus. Pētījumā tiek izmantotas trīs pētniecības metodes - kontentanalīze, verbālais protokols un anketēšana. Pētījumā tiek izmantoti trīs teorētiskie novērtēšanas modeļi. Pētījuma rezultātā secināts, ka pētījumā izvirzītā hipotēze daļēji apstiprinās un lielākā daļa Latvijas pašvaldību muzeju digitālās izstādes lietotājiem nepiedāvā interaktīvi iesaistīties.

The goal of the bachelor’s work “Digital exhibitions as a way to publish digital collections and involve users” is to research if the digital exhibitions of Latvian municipal museums are able to engage and interest their users. The methods used in this study are content analysis, verbal protocol and a survey. The study based on three theoretical evaluation models. As a result of the study, it was concluded that the hypothesis put forward in the study is partly confirmed and the majority of the Latvian municipal museum digital exhibitions do not offer interactive engagement to their users.
Digital exhibitions as a way to publish digital collections and involve users
Keywords: Bibliotēkzinātne; digitālās izstādes; digitālās kolekcijas; lietotāju iesaiste; lietojamība; muzeji