Viedtālruņu izmantošana informācijas meklēšanā - Žeibe, Žanete (Latvijas Universitāte, 2013)
Viedtālruņu iespējas mūsdienās ir ļoti plašas un vairums lietotāju nav zināšanu par to, kā lietot viedtālruņus, kā arī vairums lietotāju nav gatavi pieņemt inovatīvās iespējas, kas ļautu izmantot viedtālruņus informācijas meklēšanā. Bakalaura darba mērķis ir raksturot informācijas meklēšanas iespējas viedtālruņos un to izmantojamības iespējas Latvijā. Pētījuma ietvaros veiktā anketēšana un ekspertu intervijas sniedz skatījumu uz viedtālruņu lietošanu un izmantošanu informācijas meklēšanā Latvijas Universitātes studentu vidū, kā arī sniedz ekspertu vērtējumu par viedtālruņu piedāvātajām informācijas meklēšanas iespējām lietotājiem Latvijā. Pētījuma rezultātā tika noskaidrots, ka viedtālruņi atvieglo ikdienā nepieciešamās informācijas meklēšanu.

Nowadays, smartphones offer users wide range of search options and features. However, many of the phone’s search features have not yet been developed or are not working properly in Latvia and some users don’t want to accept innovative ways that allow using smartphone in search process. The aim of this bachelor thesis is to describe smartphone information search features and options, and smartphone availability in Latvia. The research survey and interviews with experts provide results about smartphone use in information seeking among students from Latvian University, as well as experts’ evaluation about smartphone information seeking opportunities in Latvia. This research shows that smartphones facilitate everyday life information seeking.
Smartphone use in information seeking
Keywords: Bibliotēkzinātne