Ar stroncija daļēji aizvietotu hidroksilapatītu pārklājumu raksturošana - Nigolass, Raivis (Latvijas Universitāte, 2018)
Darbā apkopota informācija par hidroksilapatītu īpašībām, to izpētes metodēm un pārklājuma sintēzi ar plazmas elektrolītisko oksidāciju. Eksperimentālajā daļā paraugi analizēti, izmantojot skenējošo elektronmikroskopiju, elementu procentuālais saturs paraugos noteikts ar rentgenfluorescences spektrometriju un funkcionālās grupas raksturotas ar Furjē transformācijas infrasarkano spektrometriju. Veikti eksperimenti, lai noskaidrotu iegūto pārklājumu luminiscentās īpašības.

Information on the characteristics, research methods and coating synthesis by plasma electrolytic oxidation of hydroxylapatite has been collected in this research. Coating samples have been analyzed using scanning electronmicroscopy, elemental analysis was done using X-ray fluorescence spectrometry and the functional groups of the coatings characterized using Fourier transform infrared spectrometry. Fluorescence data was determined using fluorescence spectroscopy.
Characterisation of partially strontium-substituted Hydroxyapatite coatings
Keywords: Ķīmija; Hidroksilapatīti; Stroncijs; Plazmas elektrolītiskā oksidācija; Elektronmikroskopija; Rentgenfluorescences spektrometrija