Latvijas kokrūpniecības eksporta paplašināšanās spējas - Jankava, Ance (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā „Latvijas kokrūpniecības eksporta paplašināšanās spējas” tiek pētīts eksporta veicinošo un kavējošo faktoru ietekme uz Latvijas kokrūpniecības uzņēmumu tirgus funkcionēšanu. Pirmajā nodaļā tiks raksturota eksporta būtība un tā nepieciešamības pamatojums, kā arī identificēti eksporta kavējošie un veicinošie faktori un nodaļas nobeigumā tiek noskaidrota eksportu veicināšanas politikas nozīme uzņēmumu attīstībā. Otrajā nodaļā tiek analizēti Eksporta veicinošo un kavējošo faktoru ietekme uz Eiropas Savienības valstu dinamikas un struktūras radītājiem. Papildus valstu dinamikas un struktūras rādītājiem, tiek raksturota attiecīgās valsts eksporta veicināšanas politika. Darba trešajā nodaļā tiks identificēti Latvijas eksporta veicināšanas pamatprincipi, nodaļas turpinājumā tiks veikta padziļinātāka analīze eksporta veicināšanas pasākumu izmantošanas efektivitātē kokrūpniecības nozarē, kā arī tiks veikta kokrūpniecības ekspertu interviju analīze.

The paper “Latvian Timber Industry Export Expansion Abilities” covers influence of factors furthering and detaining export on functioning of Latvian timber industry company market. The first chapter of the paper describes the essence of export and grounding of the necessity thereof, as well as it identifies the factors furthering and detaining export, and at the end of the chapter the author explains the significance of export furthering policy in the company development. The second chapter of the paper analyses the influence of export furthering and detaining factors on the dynamics and structure indices of the European Union countries. In addition to dynamics and structure indices of the states, the export furthering policy of the respective state is being described. The third chapter identifies basic principles of Latvian export furthering, the chapter also contains in-depth analysis of efficiency of use of export furthering events in timber industry, as well as the analysis of tim
Latvian Timber Industry Export Expansion Abilities
Keywords: Vadībzinātne