Neverbālie elementi japāņu komunikācijā - Ozoliņa, Dana (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā “Neverbālie elementi japāņu komunikācijā” pētīta Japānas sabiedrībai raksturīgā komunikācijas stila neverbālo elementu pielietojums un nozīme. Darba mērķis ir pētīt japāņu neverbālo komunikāciju teorijā un realitātē un apkopot iegūto informāciju. Šī tēma ir aktuāla, jo joprojām pastāv kultūras un komunikācijas barjeras, kas apgrūtina komunikāciju. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt neverbālo elementu lomu japāņu komunikācijā un šos elementus ietekmējošos faktorus. Mērķa sasniegšanai tika izmantota literatūras, fotogrāfiju un video avotu analīze un salīdzinājums. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām un apakšnodaļām. Darba izstrādes gaitā tika veikti vairāki secinājumi, apstiprināta viena hipotēze un daļēji apstiprināta - otra.

Bachelor research paper "The Nonverbal Elements in Japanese Communication" examines nonverbal elements of communication style characteristic to Japanese society. Goal of the paper is to research Japanese nonverbal communication in theory and reality and to summarize obtained information. This subject is topical because there are still culture and communication barriers that complicate communication. The goal of the paper is to research the role of nonverbal elements in Japanese communication and factors affecting these elements. In order to reach the goal analysis and comparison of literature, photographs and video sources were used. The bachelor research paper consists of 3 parts and subdivisions. During the creation of the research paper several conclusions have been made, one of the hypothesis has been proved, other – partially proved.
The Nonverbal Elements in Japanese Communication
Keywords: Āzijas studijas; komunikācija; neverbālā komunikācija; Japāna; japāņu valoda