Shematiskās atcerēšanās principu analīze: festivāla "Positivus" gadījums - Rudovska, Ita (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Shematiskās atcerēšanās principu analīze: festivāla "Positivus" gadījums”, izmantojot eksperimentālu pētniecības metodi, tiek pētīts, vai shematiskās atcerēšanās principi - selekcija, abstrakcija, interpretācija un integrācija - pārveido festivāla „Positivus” apmeklētāju atmiņu no sākotnēji pieredzētā. Darba ietvaros tika izmantota arī anketēšanas metode, lai noskaidrotu indivīdu attieksmi un informētību par festivālu „Positivus”, kā arī to, kādus interneta medijus indivīdi lieto, lai iegūtu informāciju par festivālu. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīta shēmas teorija un shematiskās atcerēšanās principi. Tiek pētīts atcerēšanās un aizmiršanas process, kā arī zibspuldzes atmiņas fenomens. Atslēgvārdi: atcerēšanās, aizmiršana, shematiskā atcerēšanās, festivāls „Positivus”

In bachelor’s thesis „Analysis of schematical remembering principles in festival "Positivus" case”, using experiment as a research method, are studied: do schematic remembering principles – selection, abstraction and integration transform festival's „Positivus” visitors’ memory of the experienced. To identify individual attitude and awareness of festival „Positivus” as well as to obtain the internet media types what individuals’ use, there is also used the questionnaire method. In the theoretical section of bachelors’ thesis, there are studied the schema theory and principles of schematic remembering. Author has studied the process of remembering and forgetting and also phenomena of flashbulb memory. Keywords: remembering, forgetting, schematic remembering, festival „Positivus”
Analysis of schematical remembering principles in festival "Positivus" case
Keywords: Komunikācijas zinātne