Rīgas “kalni” kā vietas identitātes elements - Feldmane, Lelde (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbs satur literatūras apskatu par vietu un vietvārdu radīšanu, vietu metaforām un simbolismu, vietas identitātes konceptiem, vietas uztveres konceptiem un izvēlēto Rīgas „kalnu” vietu apraksti informācijas avotos. Tika izmantotas vairākas pētījuma metodes – kvalitatīvās intervijas, masu mēdiju analīze, mentālo karšu izveide un pētnieka lauka novērojumi. Galvenā darba problēma ir noskaidrot Rīgas „kalnu” vietas identitāti vai Rīgas „kalni” sabiedrībai saistās ar to novietojumu vai to vēsturisko nozīmi vai saistās ar tās vietas aktivitātēm. Darba gaitā autore nonāca pie secinājumiem, ka Rīgas „kalniem” sabiedrības uztverē dominē simboliska nozīme un katrs indivīds to uztver savādāk. Otrs būtisks secinājums ir, ka Rīgas „kalni” sabiedrībai galvenokārt saistās ar tās vietas aktivitātēm un katra indivīda izjūtām vai atmiņām par šo vietu.

The work contains the literature analysis of the place and creating place-names, place metaphors and symbolism, the concept of space identity, the conception of place perception and descriptions from the chosen information sources about hills of Riga. In the work there were used several research methods – qualitative interviews, mass media analysis, building up mental maps and individual observations. The main problem of the work is to clarify the identity of Riga’s hills and if society links those hills with the location and its historical meanings and its activities. While writing I draw the conclusion that hills of Riga, have symbolic value and each person perceives them in a different way. The second conclusion is that hills of Riga are mainly associated with the activities that take place there and with individual feelings or memories about the concrete place.
Hills as Elements of Place Identity in Riga City
Keywords: Ģeogrāfija