Atbildīgā darbinieka komercdarbībā krimināltiesiskie aspekti - Silickis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbs “Kriminālatbildība par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu” ir visaptverošs pētījums par personas piešķirtās varas (pilnvaras) noziedzīgu izmantošanu privāttiesībās un tās izpratnes īpatnībām Latvijas un ārvalstu krimināltiesībās. Darbā apkopots un analizēts ievērojams klāsts ne tikai Krimināltiesību zinātnisko autoritāšu darbus, bet arī privāttiesībās paustās atziņas, ar mērķi padziļināt noziedzīga nodarījuma elementu un pazīmju izpratni Latvijas krimināltiesību zinātnē saistība ar nodarījumiem tautsaimniecībā, īpaši pret mantiskām interesēm. Pilnvaru ļaunprātīgas izmantošanas un pārsniegšanas jēdziens, tā elementi un pazīmes analizētas no trim dažādām perspektīvām – salīdzināmo tiesību, tiesību vēstures un mūsdienu krimināltiesību zinātnes. Īpaša uzmanība veltīta privāttiesību un krimināltiesību atšķirībām. Noslēgumā apkopoti autora secinājumi un priekšlikumi grozījumiem, efektīvākai un vienkāršākai tiesību piemērošanai.

The Master's paper "Criminal Liability for Malpractice and Excess of Authority" is a thorough research on a person's granted authority's malpractice in private rights and the features of its understanding in criminal laws of Latvia and other countries. The paper summarizes and analyses a large amount of not only studies of scientific authorities of Criminal rights, but also the cognitions found in private rights, with the purpose of extending the understanding of features and elements of malpractice in the criminal rights' science in connection to offences in national economy, especially towards material interests. The notion of malpractice and excess of authority, its elements and features are analyses from three different perspectives- comparative rights, the history of rights and modern criminal rights science. Special attention is dedicated to the differences between private rights and crimin
Responsible employee the criminal aspects of the commercial
Keywords: Juridiskā zinātne