Šausmu filmu skatīšanās paradumi saistībā ar indivīda trauksmi - Barona, Baiba (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt vai pastāv sasitība indivīda trauksmei ar šausmu filmu skatīšanos. Lai to noskaidrotu pētījumā piedalījās 57 dalībnieki vecumā no 18 – 25 gadiem no kuriem sievietes n = 31 (54%) un vīrieši n=26 (46%). Pētījuma dalībnieki aizpildīja anketu, kas sastāvēja no jautājumiem par filmu skatīšanās paradumiem, kā arī Trauksmes stāvokļa iezīmes – pašnovērtējuma aptauja (State – Trait Anxiety Inventory (STAI), Spielberger CD, Gorsuch RL, Lushene R., Wagga PR and Jacobs, GA (1983)), adaptācija latviešu valodā D. Škuškovnika (2004).

The aim of the bachelor’s thesis was to find out whether there is a correlation between an individual's anxiety and watching horror movies To find out, the study involved 57 participants aged 18 to 25 years, of whom women n = 31 (54%) and men n = 26 (46%). Participants completed a questionnaire consisting of questions about movie viewing habits as well as the State – Trait Anxiety Inventory (STAI) (Spielberger CD, Gorsuch RL, Lushene R., Wagga PR and Jacobs, GA (1983)), adaptation in Latvian D. Škuškovnika (2004).
Horror Movie Watching Habits in Relation to Individual Anxiety
Keywords: Psiholoģija; Trauksme; Šismu filmu žanrs; Anxiety; Horror movie genre