Okeāniskās un kontinentālās gaisa masas Latvijā - Draveniece, Anita; Latvijas Universitāte. Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāte, Ģeogrāfijas nodaļa (My University, 2006)
Promocijas darba mērķis ir noteikt un raksturot okeāniskās un kontinentālās gaisa masas Latvijā, raksturot gaisa masu dinamikas saistību ar dabas gada ritmiem, un izvērtēt okeānisko un kontinentālo gaisa masu īpatsvara ietekmi uz klimatisko un ainavekoloģisko atšķirību veidošanos Latvijā, kas atrodas pārejas posmā jeb ekotonā (boreonemorālā starpzona) starp abām galvenajām - boreālo un nemorālo - Eiropas mežu zonām; te okeāniskā tips klimats pāriet kontinentālajā.
Oceanic and continental air masses over Latvia
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Earth sciences::Atmosphere and hydrosphere sciences; Meteoroloģija; Atmosfēras fizika; Dinamiskā meteoroloģija; Gaisa masas Latvijā; Okeāniskās gaisa masas; Kontinentālās gaisa masas; Atmospheric physics; Dinamic meteorology; Air masses