Acu kustību vingrinājumu efektivitātes pašnovērtēšana - Purmale, Aļona (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 30 lapaspusēm. Tas satur 13 attēlus, 4 tabulas, 4 pielikumus un 20 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis bija izanalizēt uzdevumu kopumu, kuru varētu izmantot acu kustību vingrinājumu efektivitātes paškontrolei. Pētījumā piedalījās 79 dalībnieki (38 sportisti un 41, kas nenodarbojas profesionāli ar sportu). Sportisti tika sadalīti trīs grupās, kur divas grupas 4 nedēļas veica acu kustību uzlabošanas vingrinājumus. Paškontroles uzdevumu kopums sastāvēja no sešiem uzdevumiem: divi meklēšanas uzdevumi, labirints, trīs reakcijas laika uzdevumi. Dalībniekiem, kuri izmantoja EyeRoll iekārtu, novēroja nozīmīgi ātrāku meklēšanas uzdevuma (atrodi līdzīgās figūras) izpildi. Reakcijas laika uzdevumā Reaction time training, novēroja saistību starp izpildes laiku un vecumu.

The bachelor thesis is written in Latvian on 30 pages. It contains 13 figures, 4 tables, 4 appendices and 20 references. The aim of the work was to analyze a set of tasks that could be used for self-monitoring of the effectiveness of eye movement exercises. 79 participants (38 athletes and 41 non-athletes) took part in the study. Athletes were divided into three groups where two performed eye movement exercises for four weeks. A set of self-monitoring tasks contained six tasks: two visual search tasks, a maze, and three reaction time tasks. The participants who used the EyeRoll device showed a significant improvement in the visual search task (find similar figures). In the task “Reaction time training”, a relationship between the reaction time and age was observed.
The Self-Evaluation of Eye Movement Training Efficiency
Keywords: Fizika; reakcijas laiks; sakādes; sekošanas kustības; redzes treniņi