Dažu krāsaino metālu mikrodaudzumu noteikšana ar eksprestestu metodi - Juršis, Vadims (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā apskatītas un salīdzinātas kompleksveidotāja 5-Br-PADAP, (2-(5-brom-2-piridilazo)-5-dietilaminofenols) reakcijas ar metālu joniem: Cu2+, Ni2+, Co2+ un Zn2+. Praktiski izpētīta šo kompleksu stabilitāte pie atšķirīgām pH vērtībām. Uzņemti spektri redzamās gaismas diapazonā, kā arī veikta Cu2+, Ni2+, Co2+ un Zn2+ jonu noteikšana ar ekspresanalīzes metodi, izmantojot „Water Metal Check” teststrēmeles.

The paper discusses and compares reactions of the complexation agent 5-Br-PADAP (2-(5-bromo-2-pyridylazo)-5-diethylaminophenol) with metal ions: Cu2+, Ni2+, Co2+and Zn2+. The stability of complexes at different pH values was studied. Visible light spectra were taken. Cu2+, Ni2+, Co2+ and Zn2+ ions were detected with express analysis method, using „Water Metals Check” test strips.
Determination of trace quantities of some nonferrous metals by rapid test method
Keywords: Ķīmija