Virtuālās realitātes mobilās lietotnes izstrāde kāršu spēļu apmācībai - Baurovskis, Armands (Latvijas Universitāte, 2017)
Jaunās paaudzes viedtālruņi nodrošina plašas aparatūras un programmatūras iespējas, kas ļauj jaunajām tehnoloģijām izmantot viedtālruņu potenciālu. Galvenais iemesls, kādēļ spēlētāji zaudē kāršu spēlē blackjack, ir zināšanu trūkums par spēli. Balstoties uz statistikas datiem, 65% populācijas ietilpst vizuālās apmācības kategorijā, kas nozīmē, ka virtuālā realitāte kāršu spēļu apmācībai būtu piemērota plašai auditorijai ar vizuālās apmācības stilu. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt virtuālās realitātes mobilo lietotni kāršu spēles apmācībai, par pamatu ņemot kāršu spēli blackjack. Gala rezultātā tika izstrādāts mobilās lietotnes prototips, kas tika analizēts, izmantojot lietotāju pieredzes testēšanas metodiku – intervijas. Prototips arī tika publicēts AppStore un GooglePlay lietotņu veikalos, lai turpinātu tā uzlabošanu.

The new generation of smartphones provides a wide range of hardware and software possibilities that allow new technologies to use smartphone potential. The main reason why players loses at card game blackjack, is the lack of knowledge about the game rules. Based on the statistics, 65% of world population are included in visual learning category, which means that the virtual reality for card game learning would be suitable for a wide audience with visual learning style. Master's thesis “Development of virtual reality mobile application for learning card games” aim is to develop a virtual reality mobile app for learning blackjack. End results includes developed mobile app prototype, which was tested using user experience testing methodology - interviews. The prototype was also published in the AppStore and GooglePlay mobile app stores to continue its improvement
Development of virtual reality mobile application for learning card games
Keywords: Datorzinātne; virtuālā realitāte; mobilā lietotne; blackjack; apmācība