Datu zuduma un noplūdes novēršana - Teteris, Edgars (Latvijas Universitāte, 2013)
Autora darba problēma ir datu zudumi, kas rodas daudzu apstākļu ietekmē, piemēram: •Bojāts datora cietais disks; •Neveiksmīgi veikta faila kopija; •Nozagts dators; •Darbinieki apzināti vai neapzināti nopludina uzņēmuma informāciju. Kā redzams iemesli datu zudumiem ir daudz un tie ir visdažādākie, un šie zudumi rada ļoti lielus zaudējumus. It īpaši datu zuduma problēma ir aktuāla uzņēmumiem, kuru dati ir konfidenciāli un ļoti svarīgi. Lai novērstu, vai vismaz samazinātu šo problēmu, autors ir izvirzījis sekojošu mērķi: Izstrādājot Informāciju tehnoloģiju un Informāciju sistēmas auditu ieviest uzņēmumā datu zudumu novēršanas programmatūru. Pētījuma rezultāts ir sasniedzis izvirzīto mērķi – uzņēmumā tika ieviesta datu zuduma novēršanas programma, pagaidām vēl nav pilnīgi skaidrs, vai tā ir sevi ir pilnībā attaisnojusi, jo programma darbojas aptuveni mēnesi, un galīgos secinājumus, vēl nevar izspriest, bet ir jau redzami uzlabojumi, tāpēc domājams šī programma konkrētā uzņēmumā būs...

Author's Graduation work problem is a data loss that occurs of many conditions such as: •Defective computer's hard drive; •Unsuccessful carried out file copy; •Stolencomputer; •Employeesvoluntarily or involuntarilydischargingbusiness information. As you can see the reasons for data loss are many and they are very different, the loss makes many damages. In particular, data loss problem is actual companies whose data is confidential and very important. To avert or at least minimize this problem, the author has set the following objective: To develop the information technology information systems audit and establish in the company data loss prevention software. The research result is realizing the target- the company has established the data loss prevention program. For the time being is not if the software is justify itself, because program is running about a month, and definitive conclusions cannot to adjudicate yet. But it is starting to show improvement, so thought this program...
Data loss prevention
Keywords: Vadībzinātne