Automašīnu koplietošanas lietotnes servera puses izstrāde - Lukjanovs, Juris (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darbs uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 118 lapām. Tas satur 13 attēlus, 142 tabulas, 6 pielikumus, 3 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Izveido minimālā dzīvotspējīgā produkta - automašīnu koplietošanas lietotnes servera pusi. Izmantotās tehnoloģijas: PHP, C++, HHVM, MySql, Redis, Bash, JavaScript, jQuery, HTML, CSS, YAML un Smarty. Rezultāts: Kopā ar iOS/Android izstrādātāju izveidotā mašīnu koplietošanas lietotne jau pieejama iekš Apple Store. Android versijas izstrāde procesā. Atslēgas vārdi: mašīnu koplietošana, hhvm.

Qualification work is written in latvian on 118 pages. It contains 13 images, 142 tables, 6 appendixes, 3 references. Purpose: Develop server-side for minimum viable product version of carsharing application. Used technologies: PHP, C++, HHVM, MySql, Redis, Bash, JavaScript, jQuery, HTML, CSS, YAML and Smarty. Results: With iOS/Android developer help created carsharing application is now available on Apple Store. Work in progress for Android version. Keywords: car-sharing, ride-sharing, car-pooling, hhvm.
Carsharing application server-side development
Keywords: Datorzinātne; mašīnu koplietošana; hhvm; car-sharing; ride-sharing; car-pooling