Komercbanku finanšu stāvokļa analīze - Meldere, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2010)
Autores diplomdarbs ”Komercbanku finanšu stāvokļa analīze” aplūko AS ”Latvijas Biznesa bankas” finansiālo stāvokli par 2006., 2007. un 2008. gadiem, pamatojoties uz komercbankas finanšu analīzes metodēm. Diplomdarba mērķis ir parādīt komercbanku kā specifisku uzņēmumu un izanalizēt to raksturojošas darbības rādītājus pēc Latvijas Biznesa bankas piemēra. Diplomdarba struktūru veido ievads, divas galvenās nodaļas, secinājumi un priekšlikumi. Pirmajā nodaļā autore aplūko komercbanku finanšu analīzes sistēmas, otrajā daļā ir veikta AS ”Latvijas Biznesa bankas” finanšu stāvokļa analīze. Autores iegūtie AS ”Latvijas Biznesa bankas” finanšu darbības rezultāti liecina par to, ka bankai ir labs finansiālais stāvoklis, bet neskatoties uz to, bankas darbība var kļūt mazāk rezultatīva. Atslēgvārdi: komercbanka, finanšu stāvoklis, analīze.

The author's Diploma work "Financial Analysis of the commercial bank " looks at JSC "Latvian Business Bank's” financial position for 2006., 2007. and 2008. years based on commercial bank financial analysis techniques. Diploma aims to show how a specific commercial enterprise and analyze their performance in describing the Latvian Business Bank example. Diploma structure consists of an introduction, two main chapters, conclusions and proposals. In the first chapter the author deals with commercial financial analysis system, the second part of the company "Latvian Business Bank" financial analysis of the situation. The author's findings JSC "Latvian Business Bank," financial performance reflects the fact that the bank in good financial condition, but despite the bank's activities may become less efficient. Key words: comercial bank, financial condition, analysis.
The financial analysis of comercial banks
Keywords: Ekonomika