Reāllaika atrašanās vietas noteikšanas sistēmas Lietu Interneta vārtejas un arhitektūras izstrāde - Khlus, Valeriya (Latvijas Universitāte, 2021)
Epidemioloģiskā situācija pasaulē prasa cilvēku mijiedarbības izpēti telpā. Valdības projekta “Multidisciplināras pieejas izmantošana, lai aprakstītu SARS-CoV-2 epidemioloģisko izplatību Latvijā un izstrādātu efektīvas stratēģijas turpmāko epidēmiju kontrolei” ietvaros tika izstrādāts risinājums attālumu starp cilvēkiem novērošanai, izmantojot UWB tehnoloģiju. Šī dokumenta ietvaros tiks izstrādāta reāllaika lokalizācijas sistēmu vārtejas programmatūra un arhitektūra. Mērķis ir izstrādāt spēcīgu un elastīgu programmatūru vārtejai, lai apkopotu atrašanās vietas datus no sensoriem un saglabātu tos datu bāzēs.

Epidemiologic situation in the world requires research of people’s interaction in the space. Within the framework of the government project entitled “Using a multidisciplinary approach to describe the epidemiological spread of SARS-CoV-2 in Latvia and to develop effective strategies to control future epidemics” a solution for monitoring distances between people was developed using UWB technology. Withing the scope of the paper software and architecture for the gateway for Realtime Location System will be developed. The goal is to develop robust and flexible software for gateway to collect location data from sensor and save them into database.
IoT gateway and architecture developing for Realtime Location Systems
Keywords: Datorzinātne; COVID-19; IoT; Gateway; UWB