Sociālpedagoģiskā darbība teātra animācijas metožu izveidē nevalstiskā teātra “Dirty Deal Teatro” dienas izrāžu skatītājiem kultūras un sociālo prasmju pilnveidošanai - Sīle, Anna (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba mērķis ir raksturot teātra animācijas metožu izmantošanu nevalstiskā teātra “Dirty Deal Teatro” darbībā. Teorētiskajā daļā raksturotas animācijas metodes, vēsturiskā pieredze bērnu un jauniešu iesaistīšanā teātra darbībā, izmantojot animācijas metodes. Pētījums veikts teātrī, anketējot un novērojot skolēnus par viņu kultūras un sociālajām prasmēm teātrī. Izmantojot pētījuma rezultātus, tika izstrādāta “Sociālpedagoģiskās darbības programma teātra “Dirty Deal Teatro” skatītāju kultūras un sociālo prasmju pilnveidošanai”.

The aim of this thesis is to describe the usage of theatre animation methods in the Non-Governmental theater “Dirty Deal Teatro”. The theoretical part describes animation methods, the historical experience of involving children and youth in theatre using animation methods. The research was carried out in the theater using questionnaires and by observing pupils on the development of their cultural competence and social skills. The results of the research were used in the development of a “Socio-Pedagogical action program for the development of social skills and cultural competence in “Dirty Deal Teatro” theater audience.”
Social Pedagogics in Creating Theatrical Animation Methods for the Spectators of “Dirty Deal Teatro” Matinée Performances to Advance Cultural Social Skills
Keywords: Pedagoģija; animācijas metodes; kultūras prasmes; sociālais pedagogs; sociālā pedagoga darbība; sociālās prasmes